Senaste nytt på jobbfronten

Septemberbröllop

För två veckor sedan fotade jag mitt sjätte bröllop för i år. Det tjugofemte bröllopet totalt. Den här gången i Botkyrka kyrka utanför Stockholm. Det var en fin vigsel och sen blev det snabba porträtt ute i blåsten. Sedan åkte jag till festlokalen där jag fotade lite när brudparet gick in i lokalen samt under dans innan middagen. Jag kan skriva mer om det och visa några bilder längre fram.

Sneak peek

Familjefotograferingar

Förra lördagen hade jag två familjefotograferingar i Gamla Linköping. Först ut var det ett syskonpar i tonåren och deras mamma som stod framför min kamera. Därefter var det en familj med tre syskon, en 11-åring, en 10-åring och en 2-åring och deras föräldrar. Det var helt olika fotograferingar, det är mycket lättare att styra äldre barn, ungdomar och vuxna. Men det är roligt med det spontana som småbarn bjuder på. Båda fotograferingarna gick jättebra. Jag kanske kan visa några av bilderna längre fram.

Redigeringsjobb

Efter fotografering så sker såklart redigeringsjobbet. Jag har gått igenom alla bilder från bröllopet samt alla bilder från familjefotograferingarna. Bilderna från familjefotograferingarna har jag faktiskt redan hunnit skicka som urval till kunderna och de har redan valt ut vilka bilder de vill ha, så det gick fort. Bröllopsbilder tar oftast lite längre tid och där har jag strax över hälften av bilderna kvar. Sedan ska jag skicka bröllopsbilderna till brudparet.

Administrativt jobb

Jag har nu under kvällen suttit med lite administrativt jobb. Som fakturering och bokföring. Tre nya fakturor är gjorda och ska skickas iväg till kunder. Jag har skrivit adresslappar och förberett två bildleveranser. 

 

4 thoughts on “Senaste nytt på jobbfronten

  1. Det är precis som du skriver väldigt mycket jobb runtomkring ett fotouppdrag som många glömmer bort. Man är både retuschör, kundtjänst och administratör 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *