Flytten till Stockholm

Nu har jag bott i Stockholm i ett halvår. Eller ungefär ett halvår.  4 december gick det stora flyttlasset gick med alla möbler. Jag började ju smygflytta redan i oktober och nycklarna till gamla lägenheten lämnade jag in i mitten av december. 

Trivs du i Stockholm?

Det är en fråga som jag får lite till och från. En av de första gångerna jag fick den var i januari och jag svarade ”ja, det gör jag”, han som ställde frågan frågade igen och då började jag tänka efter. Nu när jag får frågan är det kluvet. 

Ja, jag trivs för att jag har närmre till skärgården. Jag trivs för att jag gillar min lägenhet. Jag trivs för att jag bor ganska nära skogen (men den hade jag gärna bott lite närmre). Jag trivs när jag träffar min familj och mina kompisar. Jag trivs när det är roligt på jobbet. 

Nej, jag trivs inte för det är för stort. Avstånden gör att man inte riktigt kan vara spontan. Jag kan lätt känna mig instängd. 

Att landa

Jag vet inte om det beror på att jag inte riktigt vill trivas. Att jag någonstans hela tiden har sett Stockholm som en mellanlandningsplats. En plats jag flyttade tillbaka till för att jag inte ville fastna i Linköping (även om jag trivdes där). Kanske har jag inte landat sen flytten, kanske vill jag inte landa. Jag skrev ett inlägg på Instagram i april om att landa, att jag kanske inte behövde landa på en plats utan att det mer handlar om att landa i sig själv.

Ångrar flytten?

Nej, jag ångrar verkligen inte flytten! Den har gett mig så mycket. 

Det var ett roligt projekt att sysselsätta sig med hela förra hösten. Det gav otroligt mycket. Jag har lärt mig jättemycket. Våga bryta från ett jobb jag trivdes på. Våga flytta från några av mina bästa kompisar (vi kan ju ses ändå). Det var befriande att faktiskt bara säga upp sig utan att veta hur det skulle gå. Släppa alla krav och bara köra. Jag vet ju att jag kan om jag vill. Sen att det flöt på så väldigt bra med lägenheten och jobbet det trodde jag inte även om det var mitt mål. 

Jag fick också tillbaka kontakten med flera personer som jag inte hade träffat på länge. Några möten som verkligen fick mig att stanna upp och fundera på vad som är viktigt för mig. Det blev därmed även bra avslut på sådant som jag lagt ner för mycket energi på. Jag har även träffat nya helt fantastiska personer. 

Vad vill jag då?

Jag vet inte. Ta det som det kommer. Vara flexibel. Vara nyfiken och testa nya saker. Man vet aldrig vad som händer. Sen finns det såklart en rädsla av att missa saker på grund av de val man gör. Men känns det bra här och nu så får det vara rätt val. För stänga dörrar till sådant som känns bra är bara dumt och då kommer man alltid att undra. Det går att lösa om man sedan ändrar sig. Det är väl det som är tjusningen i livet, att man inte vet. Det gör det lite mer spännande att leva. 

Oavsett vad så vet jag att jag har mig själv, även om jag säkert kommer att tappa bort mig några gånger på vägen. Man behöver gå vilse ibland för att hitta rätt. 

Så, Stockholm? 

Ja, här är jag nu.

One thought on “Flytten till Stockholm

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *