Efter fotografering och mina senaste jobb

När jag fotograferar människor kan det bli ganska många bilder. Ofta fotograferar jag många bilder i sekunden. I det här inlägget skriver jag lite om jobbet efter en fotografering då det är det jag har sysslat med senaste veckan.

Efter fotograferingen

Först ska jag gå igenom alla bilder. Då öppnar jag alla bilder och rensa bort bilder där människor blundar eller råkar göra någon konstig min.

Eftersom jag fotar i RAW-format gör jag en grundredigering i ”Camera raw”.  Därefter öppnar jag bilderna i Photoshop Elements där jag gör den sista touchen och konverterar över bilderna till jpeg-format. I vissa fall kanske jag klonar bort någon detalj som inte ska vara på bilden. Till exempel nu senast var det en mygga som satt på brudgummens kavaj, den fick inte vara med i slutresultatet.

Under hela redigeringsprocessen rensar jag lite också. Väljer ut de bästa bilderna.

Bild från en plats där jag fotade en familj. Före och efter jag klonat bort en massa klotter.

Efter redigering

Vid familjefotograferingar ingår fem bilder i porträttpaketet, då skickar jag en länk med bildurvalet till kunden och kunden får välja ut sina favoriter. Det går självklart att köpa fler än fem bilder också. När kunden har valt ut sina bilder lägger jag dem på ett USB-minne som jag postar eller så skickar jag bilderna digitalt.

Vid bröllopsfotograferingar så ingår alla bilderna i bröllopspaketen. Så efter redigeringen av bröllopsbilderna lägger jag över alla bilderna på ett USB-minne och skickar iväg till kunden.

De senaste fotojobben

Det är alltså det här jag har jobbat med på sistone. Efter att ha haft två bröllopsfotograferingar och två familjefotograferingar den senaste månaden så har det blivit en del jobb framför datorn. Nu börjar jag se slutet på den här redigeringsbubblan.

Jag är klar med redigeringen av båda bröllopen. Bilderna från det ena bröllopet har jag hunnit skicka iväg till kund. Bilderna från det andra bröllopet är precis färdigredigerade så de ska jag skicka iväg nu i veckan.

Jag är klar med bilderna från ena familjefotograferingen och där har kunden redan varit så snabba med att titta på urvalet och välja ut bilder så de är också levererade. Så nu har jag bara bilder från en familjefotografering kvar och där har jag gjort första rensningen och ska fortsätta med redigering.

Bild från senaste bröllopsfotograferingen

 

4 thoughts on “Efter fotografering och mina senaste jobb

  1. Kul att få lite inblick hur arbetet ser ut! Ser fram emot att se (om dem vill att du visar), bröllopsbilderna från senaste bröllopet. Ser jättefint ut 😀

    1. Vad roligt att du uppskattade inlägget. Ja, jag kommer att visa bilder från det senaste bröllopet och även från några andra jobb jag har haft i sommar. Men det kommer lite senare, har inte min jobbdator med mig (har lite semester nu). 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *